Color your stay or how colors affect people.

Image


Ak by sme si zobrali do ruky paletu farieb a opýtali sa vás, ktorá farba sa vám najviac páči, možno by ste povedali žltá, možno zelená a možno fialová.

Každý by odpovedal inak. Je to ovplyvnené nielen charakterom a povahou človeka, ale aj tým ako farba na človeka celkovo vplýva. Ak by to tak nebolo, prečo by inak niekto nemohol oranžovú ani cítiť a iný po nej vždy siaha?!

Nám sa psychológia farieb zapáčila natoľko, že sme ju do nášho hotela preniesli nielen v názve, ale aj v každom jeho kúte. Snažíme sa vcítiť do našich hostí osobitne a preto mu chceme ulahodiť aj takto vizuálne. A to všetko len preto, aby sa u nás cítil príjemne. U nás si môžete vybrať izbu podľa svojho vkusu, podľa aktuálnej nálady alebo významu, ktorý farba má. Možno vás to ovplyvní, tým správnym smerom.

7 farebných variácií izieb a každá má svoj príbeh. Ktorá sa páči vám?

Žltá – je presne tá farba, ktorá sa postará o dobrú náladu, pokoj a rovnováhu. Tiež regeneruje vyčerpané nervy. Ak túžite po slobode alebo intelektuálnych zážitkoch je tou správnou. Prebúdza zvedavosť, činnosť mozgu a chuť do jedla. To by sa mohlo hodiť napríklad, ak ste u nás ubytovaní napríklad rekreačne, nie?

Oranžová – táto farba vás preberie a dodá vám pozitívnu energiu. Je super pre osoby s dýchacími alebo tráviacimi ťažkosťami. Dokonca vraj dokáže zastaviť štikútku. Postará sa o zvýšenie koncentrácie a chuti do práce. Na pracovné cesty ako stvorená.

Červená – uvoľňuje najviac energie a dodáva najviac tepla. Spôsobuje, že cítite menej bolesti, vplýva na nervový a krvný obeh. Je to aktívna a dynamická farba. Lieči z fóbií a strachu, no v prehnanom množstve môže spôsobiť netrpezlivosť. Farba lásky a vášne, napríklad na taký romantický pobyt s partnerom.

Modrá – vyrovnáva energetickú hladinu, napomáha rozvoju komunikácie a podporuje získavanie vedomostí. Je to chladná farba, ktorá ale vzbudzuje pocit bezpečnosti a vernosti. Môže sa použiť ako malý pomocník v boji proti kožným ochoreniam alebo proti nespavosti či depresiám. Čo tak zvoliť si ju na relaxačný pobyt u nás?

Zelená – farba prírody a pokoja. Postará sa o harmóniu, regeneráciu, odpočinok a naberanie síl. Pozitívne vplýva na tráviaci systém, mozog a nervy. Je vhodná asi za každých okolností.

Fialová – je zmiešaná z teplej a studenej farby, a teda môže byť nielen upokojujúca, ale aj znepokojujúca. Je to mystická farba, ktorá stimuluje imunitný systém a hormonálnu činnosť. Zlepšuje spánok, znižuje chuť do jedla, vraj zastavuje krvácanie a pôsobí ako antibiotikum. To by sa mohlo hodiť ak, chcete svoj pobyt spojiť nielen s relaxom ale aj ozdravením.

Hnedá – farba pôžitkov odzrkadľujúca bezpečnosť. U malých detí nie veľmi obľúbená, no u dospelých  vítaná, najmä kvôli tomu, že pomáha odohnať stres. Ukľudňuje a vytvára pohodu. Je presne pre tých, ktorí si chcú vychutnať nerušený pobyt.

Či sile farieb veríte alebo neveríte, tú svoju si určite nájdete. Dáte pri výbere izby na svoj vkus alebo vyskúšate si vybrať podľa jej významu?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Street view